9 december 2013

9. Berätta om din stil när du var 15 år.

Okej. När jag var 15 år gillade jag pop, vänsterpartiet, converse och "brydde mig inte". Lite som nu, ungefär. Jag hade snedlugg och puffigt hår med stora spännen och randiga strumpbyxor och citat  ur Håkandängor på skorna.

Ibland hade jag alldeles för mycket smink.. Ibland hade jag alldeles för små trosor och alldeles för mycket push up pga 15 år och man visste fucking ingenting?!

Ni minns kanske hur det var att vara 15? Man tycker att man är vuxen. Det är man inte. Ibland vill man vara ett barn, ibland vill man vara vuxen. Ena dagen vill man vara alternativ och andra dagen ha push up som alla andra. Ibland vet man inte vad man vill.

Oftast såg jag dock ut såhär:

 Ett rosettspänne, massor av festivalarmband och obrydd attityd.

 På Pridefestivalen med Amanda. Ser lam ut, som 15-åringar gör. Randiga strumbyxor, prickig väska, rosa kjol och en kavaj som jag älskade. Har kvar den fortfarande.
 Väntar på Håkan i Håkan-tröja. Så klart!
 Alltså vet ej?! Men har kavajen på mig, som ni ser. FULL av knappar, som ni också ser. Solidaritet och Nej tack till kärnkraft, Rosa bandet och Röda bandet för AIDS-smittande, Stoppa sexism, mm, mm, mm, mm. Så mycket ilska i denna brud.
 Skolavslutning. Alla hade vit klänning. Jag hade svart. Så. Klart. Och mormors halsband i plast.
 Olika nyanser av prickigt igen..
Prickig tisha, randig tröja, hårspänne. 

Och vissa gånger var det här med smink som sagt lite svårt. Och även att veta när man skulle lägga ner plattången och ge sig...3 kommentarer:

 1. Vad fint!
  Själv såg jag ut som Liam Gallagher när jag var femton år.

  SvaraRadera
 2. Vad fint!
  Själv såg jag ut som Liam Gallagher när jag var femton år.

  SvaraRadera
 3. Meeeeen sååååå fiiiiiiiin <3

  (det fanns typ inga kameror när jag var 15.....)

  SvaraRadera