28 november 2012

Pepparkaksmuffins med ingefära och päron


ÅH, vilken succé! Ni kan EJ fira er första advent utan dessa muffins till fikat. Jag menar allvar. Men jag tänkte ge er receptet nu, så det är ingen fara. Det tar bara en liten halvtimme + ungefär en liten halvtimme till för gräddning och garnering. Bra, va?

Ni behöver det här:
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl fint grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskryddor
ca 5 cm finriven, färsk ingefära
3 ¼ dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1 ¼ dl honung
115 gram smält smör
1 ¾ dl mjölk
Ett päron, typ conference
Philadelphiaost till toppning

Såhär ska ni göra:
Sätt ugnen på 175 ° C. Sätt ut formar på en plåt, det blir ungefär 24 stycken i vanlig storlek. Okej, nu kör vi. Sikta ner mjölsorterna, bakpulver, kanel och pepparkakskryddor i en bunke och rör ordentligt. Ställ åt sidan. Ta en annan bunke och vispa ihop de andra ingredienserna med elvisp i denna. Rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och se till att få bort alla klumpar. Skala och skär päronet i små bitar och rör ner det i smeten. 
Klicka sen smeten i formarna (fyll bara till hälften, annars sväller dom över!) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna och spritsa sen en liten klick med philadelphia på toppen. GÖTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar